lauantai 29. marraskuuta 2014

Olipa hyvä reissu!

Kuusikymmentäluvun puolivälissä istui hyrynsalmelaisen rintamamiestalon mustavalkoisen television ääressä kiiluvasilmäinen kymmenvuotias poika. Televisisossa meni sarja Bronson, jossa sankari ajoi harrikalla läpi amerikan joutuen tietenkin joka jaksossa erilaisiin seikkailuihin. Tuo sarja teki siihen poikaan melkoisen vaikutuksen. Niin ison, että unelmani toteutui, montakin kertaa.

Olen nyt ajanut Harley-Davidsonilla kaksi pitkää matkaa pitkin ja poikin Yhdysvaltoja. Autolla ajeltiin tuolla pohjoisemmalla puolella vv. 2004 ja 2010 muutamia tuhansia kilometrejä. Nyt olemme ajaneet noin kolmetuhatta mailia (3237) Kaliforniassa, Nevadassa ja Arizonassa. Kaikkiaan kilometrejä on tässä maassa kertynyt lähes 20 000. Yhden pikkupojan unelma on nyt, viitisenkymmentä vuotta myöhemmin täyttynyt. Korkojen kanssa.

Mieti tarkkaan mitä haluat koska voit hyvinkin saada sen!

Aamulla siirryimme Laguna kanjonin seutuville ajatuksena kävellä hieman maastossa. Vaelluspolkujen parkkipaikolla on automaatit joissa vaaditaan 3 taalan pysäköintimaksu. Maksu siitä, että saa pysäköidä polun alkuun! Melkein maksoin kunnes huomasimme kyltin, jossa ilmoitettiin, että polun varrella vaanivat ehken puumat. Hyvähän se olisi jos suomalaiset puumat vaanisivat tällaista ikäkupea, mutta kun ne ovat ihan oikeita puumia (mountain lion). Näin ollen emäntä ei uskaltanut vaellukselle, ei puhettakaan!

Siispä kaupunkiin, käppäilyä, pizzaa, lepäilyä jne. Huomenna on siirryttävä losiin, palautettava auto ja suoriudutava kotimatkalle. Hommaa riittää huomiseksiksin.

Laguna Beach on pikkuinen surffaus-ja taiteilijakylä. Worth seeing!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti