tiistai 4. marraskuuta 2014

Rotsi tuultumaan


Jep, on aika laittaa työtakki tuultumaan.

Gmail lähettää joka aamu klo viisi viestin 'Sinulla ei ole tapahtumia tänään'. Näin se on tehnyt vuosikausia, mutta nyt se jankuttaja on lopultakin oikeassa. Kaiken huipuksi kunnalta lahjaksi saatu Galaxy S5 vihelsi viestin merkiksi niinkuin höyryveturi lapsuuteni Hyrynsalmen ratapihalla.

On siis keksittävä tapahtumia. Vesikourujen puhdistaminen tarjoaa oivan päivänkulun korkeanpaikankammoiselle. Kuten yleensä, ensin on kuitenkin piipahdettava Puuilossa, tuossa kaikkien karvaperseäijien pallomeressä.

Puuilo oli keskipäivän jälkeen täynnä +50 miesväkeä, hyllyjen välissä tuumailemassa ostoksia. Suurimmalla osalla Jahti-Jakt puku päällä, minullakin JJ-fleece, jossa ei vaimon  seurassa saa näyttäytyä julkisilla paikoilla. Mutta yksin saa. Liityin siis sujuvasti äijäjoukkoon*, mutta ajattelin samalla, että taisi olla tämä se loppusijoituspaikka, Puuilo, Motonet, Bauhaus (joista kaksi viimemainittua antaa oivan tekosyyn ajella Ouluun...) ja niin edelleen.

Kourut tulivat puhtaaksi, ilma oli kuitenkin niin harmaja ja raskas, että jo kolmen aikaan iltapäivällä piti pistää otsalamppu ohtaan, että näki edes kourun pohjan. Loppupäivä meni tulevan USAn matkan viisumeita ja matkavakuutuksia järjestellessä, mutta siitä tuonnempana.

*Lopuksi vielä pikku muisto koulu-uran varrelta:

Eräänä kevätjuhlapäivänä tarkkailuluokan skinit tulivat koululleni 'vierailulle'. Kehotin heitä poistumaan, mutta veen haistatuksen keralla kieltäytyivät lähtemästä. 
Otin sitten kännyn kouraan ja kerroin, että soitankin heille taksin. Lisäsin vielä, että siinä taksissa on  miekan kuva kyljessä.
Hetken aikaa tätä seikkaa pohdittuaan skinit päättivät kuitenkin lähteä kadulle päin. Koska minulla oli silloinkin muodikas, kevätjuhlaa varten erikseen leikattu nahkatukka, kuului poikajoukosta ytimekäs kehotus:
-Liity meihin!
...aika hyvin oivallettu, eikö?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti