torstai 4. joulukuuta 2014

Jet Lag

Marssivarpaasta viis, mutta nyt  päälle päätteksi jetlagi, elikkäs aikaerorasitus. Tuntematon sairaus sille, joka ei Vuokatinvaaraa malta silmistään  jättää. Peruskainuulainen  valittaa, kun vaihdetaan kesäajasta normaaliaikaan, ei jaksa. Pienessä maassa on pienet ongelmat, kuten kannattaako ryssän kanssa atomivoimalaa rakentaa (miten on Jorma, kannattaako,,,), taikka mennä homon kanssa naimisiin? Eipä ole Suomi vielä liian lamassa, kun jaksaa tällaisistakin asioista keskustella, mutta ootetaanpa vuosi vielä niin aletaan päästä asiaan!

Poliitkot on paniikissa, vaalit painaa päälle, kallupit heittelee häränpersettä, rahat loppuu ja kansa inkuu kotosohvalla lisää fyrkkaa joutilaille. Sälekaihtimien naruihin tukehtuu lapset, eikä kuorma-autolla saa ajaa luistinrataa jäähyttelemään ilman ammattikorttia. Ollaanko matkalla kohta helevettiin -ykkösluokassa?

Koetahan kymmenen tuntia erottaa aikaa! Sisäinen kello on eri mieltä. Heräät aamulla kahdelta ja koet olevasi normaalitilassa. Pimeää,  luet, nettaat, torkahdat... heräät kuuden aikaan. Aamutoimet ja normimenoa aamupäivän ajan. Lounas (hernekeitto, näkkileipää ja piimää). Lumenluontia, kotohommia. Luulet selvinneesi.

Mitästä tyhjää. Iltapäivän aluksi päätät ottaa nokoset. Vaivut syvimpään uneen, näet kummallisia unia. Kun heräät, olet ulkona kuin lumiukko... ja ollaan vasta vaiheessa, kun muu virkakansa tulee töistänsä kotio, makaan sohvalla täysin töötissä. Luomet painuu väkisin kiinni.

Seitsemän aikaan alat olla kartalla. Rupeat nukkumaan taas normiaikaan. Heräät  aamuyhden aikaan virkeänä (-kuten nyt). Viisi päivää tätä kestää, hintaa himoitusta matkasta ...ei voi mitään.


Laguna Beach, Kalifornia, USA, viime viikonloppuna. Hätäkö tässä... :),
I'll be back! (Arnold Schwarzenegger, Kalifornian kuvernööri 2003-2011)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti