maanantai 12. tammikuuta 2015

Remppahommaa

Tarvitaan yksi uuttera emäntä ja yksi laiskanpulskea, joutilas ukko, ja remontti voi alkaa. Varoitus: Tämä kirjoitelma sisältää remonttiohjeita ja tuotesijoittelua!


Pientä pintaremonttia
Onhan siitä vuosia puhuttu; luonnonväriset -eli ruskeat- paneelikatot on maalattava valkoisiksi. Tähän asti olen onnistunut laistamaan homman kaikenmaailman, erityisesti työelämän kiireisiin liittyvillä, verukkeilla. Nyt on sekin tekosyy pois, joten soffalta joutuu nousemaan ja aloittamaan oikeat työt.

Pojan entinen huone ensin. Sieltä on tapetitkin vaihdettava, voe hyvä ihme. Tapettien poisto onnistuu, kun ostaa tapetinpoistoainetta (= tavallista liisteriä kymmenkertaisella hinnalla:). Sitä sitten sivellään seinään ja vedetän tapetti tyylikkäästi irti. No, meillä se lähtee postimerkin kokoisina kappaleina. Kyllä riittää urkkoa tapetinpoistossa! Mutta työ neuvoo tekijäänsä, kohta alkaa tapetti tippua vähintään puoli vuotaa kerralla. Listat myös irti -onkohan vanhoista mihinkään vai ostetaanko uudet?

Tapetin poiston jälkeen pestään paneelikatto maalinpesuaineella. On tiukkaa kamaa, sen kanssa saa olla varovainen. Ja huuhdellaan. Ennen maalausta ei onneksi tarvitse seiniä peittää, vain lattia. Tikkurilan paneelikattomaalia (K-rauta 113 eur, Prisma 99 eur / 9 ltr.) siveltimellä pintaan. Kolmeen kertaan. Suosittelen valitsemaan parhaan sivellinmallin (9, 95 eur.) ja siihen varren, jolloin maalaaminen sujuu maan tasalta. Mitä nyt koko ukko on kohta yltä päältä maalissa...

Tapetin valinta on iso homma. Värisilmästä löytyy sopivat ja yllätysyllätys; isännän valinnat voittavat. Ei muuta, kun rullat kainaloon ja hommiin. Tapetit  nousevat seinille vanhalla rutiinilla. Sitten vaan listat paikalleen, joo on taas kieroa nurkkaa ja sopimatonta jiiriä...

Seuraavana onkin keittiön, olohuoneen ja eteisen katot. Ensin keittiö ja eteinen. Pintojen suojaaminen on aivan älytön työ, joka paikka on peiteltävä muovilla. Kohta ei ole asiaa vessaan, jääkapille, eikä uloskaan. Ole siinä sitten...

Ja taas maalataan; kolmeen kertaan, välillä kuivatellaan. Haetaan lisää maalia ja muovia, syödään ulkona (siis ravintolassa). Maalaminen kestää toista tuntia, listojen  poistaminen, pintojen suojaaminen ym. kestää toista päivää!

Viikko tätä on nyt tehty, ollaan voiton puolella? Enää pitää maalata olohuoneen katto kolmanteen kertaan, listat on kanssa maalattava. Sitten vielä tyttären entisen huoneen katto, makuuhuoneen katto, listojen asentaminen, siivous, kalusteiden kantaminen paikalleen.... ei ole omakotiasukkaalla työstä puutetta.

Jokaiselle työhullulle suosittelen sisäkattojen maalausremppaa, sopivaa jumppaa sohvaperunallekin :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti