torstai 20. marraskuuta 2014

General Info

Ensiksi korjaus aiempaan: Eihän kiitospäivä ole ensi viikonloppuna vaan ensi viikon torstaina, eli marraskuun 4. torstaina. Siitä jatkuu sitten pitkä viikonloppu, eli tuo "holiday". Saapa nähdä miten tuo amerikkalaisten yksi harvoista yleisistä vapaapäivistä vaikuttaa palvelujen saatavuuteen.

Säätiedotuksia: Eilen, liikkeelle lähtiessä satoi rankasti vettä Kalifornian pääkaupungin Sacramenton ympäristössä. Tänä aamuna Bishopissa on -5 pakkasta. Death Valley'n luvataan n. 70 asteen lämpöä. Tutummin toki vain parikymmnetä celsiusta. Nelkytäviisi, kuten viime reisulla, olisi parantanut kokemusta.
Kaliforniassa on viides kuiva vuosi meneillään. Sen näkee selvästi miten jokien ja järvien vesi on matalalla. Vettä kehotetaan säästämään.

Tieinfoa: Sacramentossa on "vain" 0,5 milj. asukasta. Silti ohitustie oli kuusikaistainen. Äkkiä oppii kantapään kautta, että jos haluaa matkaansa eteenpäin jatkaa, kannattaa pysytellä lähinnä keski- tai vasemmalla kaistalla. Oikeanpuoleinen (exit only) vetäisee äkkiä sellaiseen paikkaan, jonne et ole halunnut. En ole niin kyvykäs, että ilman navigaattoria täällä pärjäisin. Toinen vielä varmistaa kartan kanssa suuntaa. Silti tulee välillä hämmennyksen hetkiä, että tuonne vaiko tännekö...

Kuinka monta suomalaista tarvitaan ajamaan piennarleikkuria, eli sitä, jolla leiktaaan teiden pientareiden nurmikot? Vastaus, yksi. Täällä tarvitaan neljä. Yksi ajaa leikkuria kaksi pysäyttelee liikennettä molemmilla kaistoilla, että kukaan ei mene yksin torveilemaan leikkurin kohdalle. Neljäs ajaa "follow me" -autoa, jolla matkalaiset saatellaan turvallisesti leikkurin ohi. Meillä nuo kolme olisivat varmaan sitten työttöminä. Huomaatte, että tämä työllisyyskysymys on lempiaiheeni, mutta jokainen voi vetää omat johtopäätöksensä työttömyyden / työllistämisen syistä ja seurauksista.

Toinen esimerkki: Kävin eilen iltapalaksi pizzan paikallisesta Pizza Factorystä. Asiakkaita pli puolenkymmnetä ja henkilökuntaa kymmenen! Kakille näytti puuhaa riittävän. Tulin hyvin palvelluksi. Pizzat on meheviä ja paksuja. Small-koosta riittää kahdelle syötävää ja joka syö largen yksin niin hattua nostan!

Aamulla tuli iPadiin uusi päivitys. Edellinenhän hidasti näitä vanhempia malleja. Näyttää, että padi toimiikikn nyt hieman liukkaammin kun ennen!

Pitäisikö lähteä raapimaan auton akkunoita puhtaaksi :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti