torstai 6. marraskuuta 2014

Uraputkessa

Keskiviikkoaamu  toi yllärin; vaikka työura on loppu, talonmiehen ura jatkuu katkeamattomana, kuten kuvasta näkyy. Kerralla lunta tuli mittaukseni mukaan omalle pihalle tasaisesti 30 cm:n verran, joka on Kainuun 9. suurin lumimäärä yhdellä kertaa sataneena.

Kerran aiemmin muistan tämän talon pihalle sataneen enmmän lunta, silloin se tuli tuiskun kanssa ja hivenen alle puoli metriä ei ole kaukana totuudesta.

Päivä oli musertava 1997 syntyneen kajaanilaisen opiskelijatytön perhelle ja läheisille. Tyttö jäi junan alle lukion ja ammattiopiston välisellä ylikäytävällä. Edellinen läheltä piti -tilanne samalla paikalla vasta syyskuussa, jolloin ei onneksi henkilövahinkoja syntynyt. Nuorten tapa kulkea napit korvilla ja puhelin kourassa tuollaisessa paikassa on todella riskialtista. Sähköjuna tulee ääneti ja kovimmillaan 80 km/h nopeudella tuolle paikalle.

Myös kouluissa oppilaan kuolema on kova paikka. Omalle uralleni sattui kaksi kuolemantapausta; Ville -poika jäi traktorin alle ja toinen oppilaan kuolemantapaus oli koulussani muutama vuosi sitten. Tuollaiset asiat eivät pyyhkiydy mielestä, eivätkä tietenkään lukuisat työkaverien poismenot vuosien aikana.

Sitä niin luulee ja toivoo, että elämä olisi kesäisellä nurmella hipsuttelua, mutta kyllä monasti ihminen joutuu umpihankeen paarustamaan...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti