tiistai 25. marraskuuta 2014

High Chapparal!

Eilen aamulla kanjonilta lähtiessä huomasin, että vesipullo oli jäätynyt yöllä auton sisälle! Tänä aamuna Anthemissa oli jo kymmenen aikaan Outletin pihalla istuskellessa kesäisen lämmintä. iltapäivällä nousi yli pariinkymmeneen.

Phonexissa tutustuimme Pueblo Grande Museumissa Hohokam-intiaanien muinaiseen kulttuuriin ja elämäntapaan. Taas kiinitti huomiota miten siististi ja toimivaksi kaikki nämä museot ja näyttelyt on järjestetty. Ei moitteen sijaa.

I-10 vetää etelään juohealla 80 mailin tuntivauhdilla. Aavikolla tulee junia vastaan, onneksi omilla raiteillaan. Junissa on 3-4 veturia ja pituutta mailin verran. Joka vaunussa on kontteja kahdessa kerroksessa. Aika paljon tavaraa liikkeellä yhdessä junassa. Kaktukset tulivat eilen maisemaan, aavikoilla kasvaa parikymmenmetrisiä kaktuksentolppia niinkuin meillä mäntyä.

Tucsonista löytyy Old Tucson-niminen villin lännen kaupunki ja entinen elokuvastudio. Täällä ne länkkärit on tehty! Lavaste on toiminut vuodesta 1939 ja vielä viime vuosituhannen lopullakin on tehty joitain kuvia. Ja täällä se onkin se aito ja oikea High Chapparal, Bonanzan kaupunki ja Pieni talo preerialla- ympäristö. Näyttelijöiden aitoja rooliasuja on näytillä ja kuvia elokuvista ja sarjoista paljon. Saluunassa laulaa tyttötrio ja esittää valkokankaalla pätkiä elokuvista. Valitettavasti kaksintaisteluja ei näin talviaikana ole, mutta postivaunut ja juna kulkevat. Mukava tepastella samoja katuja,  joilla John Wayne, Michael Landon ja kumppanit ovat aikanaan työtään tehneet. Huviksi meille.

Uutiset on kuivaa kamaa; Fergusonin mellakoita ja Bill Cosbyn ammoisia väkiisinmaakaamisjuttuja puidaan tunnista toiseen. Torstain kalkkunapäivä ja sitä seuraava Black Friady on toki myös mukana monella tavalla. Ostaisiko auton? Mustana perjantainaa saisi 1000 dollarilla ladatun Visa -kortin kaupan päälle. Euroopasta ja Ukrainasta ei mainita mitään, puhumattakaan koto-suomesta. Onnenpyörä sen sijaan pyörii justiinsa nyt paikalliskanavalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti